domingo, 22 de abril de 2018

Noticias

Setmana llibre.jpg SEMANA DEL LIBRO

El proper 23 d'abril (data de la mort de Shakespeare i el soterrament de Cervantes) es commemora en tot el món el Dia Internacional del Llibre, celebració promoguda per la UNESCO en 1995 amb l'objectiu de fomentar la lectura.

Aprofitant aquesta data, la Biblioteca Municipal ha programat una sèrie d'activitats al llarg de la setmana:

El dilluns dia 23 d'abril, a les 20.00 h, a la sala d'adults, es realitzarà un recital poètic sobre l'obra de Federico García Lorca, que recitarà Vicent Camps, acompanyat a la guitarra per Miquel Pérez Perelló, i en col·laboració amb María Díaz i Alicia Luz en diversos fragments de teatre (Yerma i Bodas de sangre).

El dia 25 d'abril, a les 18.00 h, a la sala infantil, l'actor Javier Tonda (especialista en mim, pantomima i expresió corporal) representarà l'obra El caballo equilibrista, espectacle amb titelles i ombres xineses.

I el dia 27 d'abril, a les 20.00 h, a la sala d'adults, tindrà lloc el col·loqui Memòria històrica i literatura, amb l'escriptor i periodista Xavier Aliaga, recentment guardonat amb el XXVII Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler de Narrativa per la seua darrera obra (Les quatre vides de l'oncle Antoine), obra plena de matisos sobre la recuperació de l'oblit i que "explora des d'un exercici d'autoficció una etapa del franquisme que esdevé universal".

Al llarg de tota la setmana i la següent, la biblioteca serà visitada per diversos col·legis de la ciutat.

Amb motiu del recital sobre Federico García Lorca que es celebrarà el proper 23 d'abril, Dia del Llibre, la biblioteca mostra a l'expositor temàtic d'actualitat tota l'obra existent a la biblioteca de i sobre aquest poeta i dramaturg: més de 50 documents de tot tipus: poesia, teatre, biografia, gravacions audiovisuals i gravacions sonores.

Acompanyem al text el cartell sobre les activitats, obra de l'artista Joan Ramos.

García Lorca.jpg LA OBRA DE FEDERICO GARCÍA LORCA

Con motivo del recital sobre Federico García Lorca que se celebrará el próximo 23 de abril, Día del Libro, la biblioteca muestra en el expositor temático de actualidad toda la obra existente en la biblioteca de y sobre este poeta y dramaturgo: más de 50 documentos de todo tipo: poesía, teatro, biografía, grabaciones audiovisuales y grabaciones sonoras.

phillip kerr.jpg MUERE PHILIP KERR

Ha fallecido el escritor escocés Philip Kerr (1956-2018) creador del detective Gunther, un investigador cuyos casos se relacionan con la Alemania nazi y se desarrollan durante el III Reich y la Guerra Fría.
La BPM de Xàtiva cuenta entre sus fondos bibliográficos con la siguientes obras del autor: Carga mortal, El enigma de Akenatón, Unos por otros, Violetas de marzo, Una llamada misteriosa, Si los muertos no resucitan y La dama de Zagreb.

IVAM.jpg MUESTRA DE CATÁLOGOS DEL IVAM

La BPM muestra en su expositor temático una serie de catálogos de exposiciones realizadas en el IVAM durante los últimos años. Figuran, entre otros, catálogos de Pinazo, Dalí, Rodin, Renau, el Equipo Crónica, etc.

forges.png MUERE "FORGES"

Ha fallecido el humorista gráfico Antonio Fraguas "FORGES" (Madrid 1942-2018), a los 76 años. Hijo de madre catalana y padre gallego, el dibujante es conocido por las viñetas publicadas en prensa y sus colaboraciones en revistas de humor. La Biblioteca de Xàtiva cuenta con diversos libros del autor, como El libro de los 50 años de Forges, La guerra incivil (2 vols.) o Lo más de la historia de aquí; además de dos obras en colaboración con otros autores: Números pares, impares e idiotas (Juan José Millás) y Matemagia, la magia matemática que te rodea, para torpes (Alberto Coto).

Raimon.jpg RAIMON, PREMIO ABOGADOS DE ATOCHA 2018

El sindicato CCOO Castilla-La Mancha y la Fundación Instituto de Estudios Sociales han concedido el Premio Abogados de Atocha del año 2018 al cantautor Raimon, por “su defensa de las libertades y los derechos humanos”.