divendres, 22 de febrer de 2019

SETMANA DEL LLIBRE

Setmana llibre.jpg

El proper 23 d'abril (data de la mort de Shakespeare i el soterrament de Cervantes) es commemora en tot el món el Dia Internacional del Llibre, celebració promoguda per la UNESCO en 1995 amb l'objectiu de fomentar la lectura.

Aprofitant aquesta data, la Biblioteca Municipal ha programat una sèrie d'activitats al llarg de la setmana:

El dilluns dia 23 d'abril, a les 20.00 h, a la sala d'adults, es realitzarà un recital poètic sobre l'obra de Federico García Lorca, que recitarà Vicent Camps, acompanyat a la guitarra per Miquel Pérez Perelló, i en col·laboració amb María Díaz i Alicia Luz en diversos fragments de teatre (Yerma i Bodas de sangre).

El dia 25 d'abril, a les 18.00 h, a la sala infantil, l'actor Javier Tonda (especialista en mim, pantomima i expresió corporal) representarà l'obra El caballo equilibrista, espectacle amb titelles i ombres xineses.

I el dia 27 d'abril, a les 20.00 h, a la sala d'adults, tindrà lloc el col·loqui Memòria històrica i literatura, amb l'escriptor i periodista Xavier Aliaga, recentment guardonat amb el XXVII Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler de Narrativa per la seua darrera obra (Les quatre vides de l'oncle Antoine), obra plena de matisos sobre la recuperació de l'oblit i que "explora des d'un exercici d'autoficció una etapa del franquisme que esdevé universal".

Al llarg de tota la setmana i la següent, la biblioteca serà visitada per diversos col·legis de la ciutat.

Amb motiu del recital sobre Federico García Lorca que es celebrarà el proper 23 d'abril, Dia del Llibre, la biblioteca mostra a l'expositor temàtic d'actualitat tota l'obra existent a la biblioteca de i sobre aquest poeta i dramaturg: més de 50 documents de tot tipus: poesia, teatre, biografia, gravacions audiovisuals i gravacions sonores.

Acompanyem al text el cartell sobre les activitats, obra de l'artista Joan Ramos.