dijous, 23 de maig de 2019

FRED VARGAS

escritora-fred-vargas.jpg

Amb motiu del Premi Princesa d'Astúries de les Lletres 2018 concedit a l'escriptora francesa Fred Vargas la BPM de Xàtiva mostra en el seu expositor temàtic tota l'obra novel•lística de l'autora.
Fred Vargas (París, 1957) és el pseudònim utilitzat per la historiadora, arqueòloga i escriptora francesa Frédérique Audoin-Rouzeau per signar la seva obra literària.
Vargas ha treballat al Centre Nacional d'Investigació Científica de França i posteriorment a l'Institut Pasteur, si bé és coneguda mundialment per la seua faceta d'escriptora de novel•les policíaques, tasca que va començar el 1986.
Les seues novel•les es desenvolupen habitualment a París, sent el protagonista l'inspector Adamsberg. En algunes de les seues obres, sobretot les protagonitzades pels detectius aficionats coneguts com Els tres evangelistes mostra els seus coneixements sobre l'Edat Mitjana, com a especialista que és.
Ha obtingut nombrosos premis internacionals: l'Internacional Dagges, el Premi de les Llibreries Franceses o el 813 a la millor novel•la en francès. Aquest mateix any ha estat guardonada a Espanya amb el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres. En l’acta, el jurat ha destacat que l'autora "entén la societat com un misteriós i complex ecosistema" i també "l'originalitat de les trames, la ironia amb que descriu els personatges, la profunda càrrega cultural i la desbordant imaginació, que obre al lector horitzons literaris inèdits.