diumenge, 23 de febrer de 2020

Philipp Kadelbach. Hijos del Tercer Reich, 2018 (DVD)

DVD KADELBACH.jpg

Al Berlín de 1941, Wihelm, Friedhelm, Charlotte, Greta y Viktor són cinc amics que es comprometen a celebrar a Nadal la victòria de l’Alemanya nazi i mostren entusiasme amb la idea que la guerra, iniciada a Europa, podria esdevenir una aventura que els convertisca en herois.
El condecorat i sensat oficial Wihelm, marxa vers el front oriental junt al seu germà menor Friedhelm, un sensible somniador més interessat en la literatura que en la guerra. Charlotte, una jove infermera enamorada en secret de Wihelm, sol•licita el mateix destí dels dos germans. Greta sap que té talent com cantant i acarona la idea de seguir les passes de Marlene Dietrich. Viktor, el promès de Greta, confia en convèncer la seua família jueva per a fugir d’Alemanya.
La realitat de la guerra no oferia el que ells esperaven: Wihelm, després d’assistir a l’aniquilació del seu destacament, deserta i és sotmès a un consell de guerra; Friedhelm, que pateix els abusos dels seus companys, arribarà a comandar un grup de Volkssturm, la milícia nacional alemanya; la ideologia nazi de Charlotte trontolla i se sent culpable en haver delatat a una infermera jueva; Greta obté un passaport per a Viktor venent-se a un coronel de les SS; i Viktor, traït pel coronel, és arrestat i conduït a un camp d’extermini.
En finalitzar la guerra, a un Berlín devastat per les bombes, només tres d’ells tornaran a trobar-se.