dilluns, 21 de setembre de 2020

Nuría Pradas: Tota una vida per recordar. Columna-Planeta, 2020.

Tota una vida.jpg

Aquesta novel·la guanyadora del Premi Ramon Llull està protagonitzada per Sophie Simmons, una jove plena de talent que busca obrir-se camí i deixar la seua empremta en un món d’homes com animadora de dibuixos en els inicis daurats de Disney Studios. Prompte descobrirà que no li ho posaran fàcil. I així, entre amors i desamors, encaixant els cops que li dóna la vida, La Sophie lluitarà fins final.
Amb una prosa senzilla i elegant, i un llenguatge acuradíssim, Núria Pradas ens fica de ple en els anys trenta del segle passat a través d’una acurada ambientació que ens trasllada a un país que intenta superar el desastre del Crac del 29, amb la gent aprenent a viure de com ho feien abans i ens endinsa en el fascinant món de l’animació.
Barrejant en encert la crònica històrica i social de l’època amb la vida de la protagonista, Tota una vida per recordar realitza també retrats de personatges reals com Walt Disney.
Una novel·la que amb fantàstics personatges i una magnífica ambientació, ens submergeix en el començament del cinema d’animació. Una lectura àgil, fluida i realment agradable que vos recomanem i que la teniu disponible en la vostra biblioteca tant en llengua catalana com en castellà.