diumenge, 09 d'agost de 2020

LLIBRES PER A PASSAR UNA QUARANTENA

reguera.jpg

Amigues i amics de la Biblioteca de Xàtiva, hui vos recomanem la lectura de Libro de familia de l’escriptor basc Galder Reguera,
El cap d’any de 1974, la mare de Galder va saber que estava embarassada d’ell. Aquest mateix dia, el seu pare va morir en un accident de cotxe. Un relat familiar ple de girs inesperats i la crònica d’una investigació, que com bé explica el mateix escriptor: “Ell és per a mi el passat que no vaig tenir i jo per a ell sóc el futur que se li va negar. Ell va pensar en mi durant un dia, l’últim de la seua vida. Jo he tingut sempre present la seua ombra”.
Aquesta història tracta de les famílies, les típiques i les atípiques: què és la família?, qui la compon?, com se sosté?, com ens configura i determina en tots els aspectes de la vida?
A través de documentació, fotografies i entrevistes a familiars i coneguts, Galder Reguera reconstrueix la personalitat, la vida i la mort del seu pare, al mateix temps que descobreix la fortalesa de la seua mare, que va tirar la família cap endavant en uns anys molt difícils. Sorprés davant tot el que va quedar enrere, uns fets sense els quals el present no seria el que és hui, l’autor culmina la recerca que constitueix també un bellíssim exercici d’autoconeixement. Una novel·la que teniu disponible a la nostra biblioteca i en la plataforma gratuïta de préstec de llibres digitals eBiblio-Comunitat Valenciana a la qual podeu accedir a través de l’enllaç:
https://comunitatvalenciana.ebiblio.es/opac/