dimarts, 27 de juliol de 2021

HA MORT JUAN MARSÉ (Barcelona, 1933-2020)

Juan Marsé.jpg

Mor l'escriptor Juan Marsé pertanyent a l'anomenada generació dels 50, concretament de la denominada Escola de Barcelona. Les seues obres retraten el desacord entre la Barcelona de la burgesia i la del proletariat mostrant la sensibilitat a la ciutat dels vençuts, la de la llarga postguerra, el domini de l'Església, les cartilles de racionament i l'estraperlo.
Ha rebut nombrosos premis destacant el Planeta en 1987 per La chica de las bragas de oro, El Premi Nacional de Narrativa en 2001 i el Premi Cervantes en 2008.
La Biblioteca Municipal de Xàtiva compta en els seus fons bibliogràfics amb nombrosos títols de l'autor: Si te dicen que caí, La oscura historia de la prima Montse, Rabos de lagartija, El embrujo de Shanghai, Últimas tardes con Teresa, El amante bilingüe, Encerrados en un sólo juguete, Los misterios de colores, Teniente bravo, Ronda de Guinardó, Canciones de amor en el Lolita's Club, Un día volveré, Caligrafía de los sueños, Noticias felices en aviones de papel, Esa puta tan distinguida i Colección particular.