dissabte, 23 de juny de 2018

Justin Hurwitz: BSO La La Land = La ciudad de las estrellas. 2016 (CD)

CD HURWITZ.jpg

Sense cap mena de dubte La La Land, La ciudad de las estrellas, dirigida per Damien Chazelle, ha estat la pel•lícula de l’any. Ha aconseguit molts premis i ha captivat al públic i a la crítica de tot el món; gran part de “culpa” d’aquest triomf la té l’excel•lent banda sonora.
En qualsevol musical, la música juga un paper fonamental, i en La La Land no és una excepció, ja que el compositor, Justin Hurwitz, realitza un treball fantàstic, creant unes cançons plenes de vitalitat que encaixen a la perfecció amb l’argument de la pel•lícula.
El projecte va començar en 2010, quan Damien Chazelle (director i guionista) i Justin Hurwitz (compositor de la banda sonora), amics i companys d’universitat, van començar a mantenir conversacions al voltant de la producció de La La Land. Chazelle volia fer un musical que fou intens, a l’estil dels musicals clàssics de Hollywood, però que alhora fos realista i modern. En 2011 van començar a treballar en este projecte, i al mateix temps van estrenar Whiplash.
Van tardar 6 anys en poder aconseguir el finançament necessari per a realitzar la pel•lícula, però a la vista del resultat i els èxits aconseguits, va valdre la pena esperar. La La Land ha estat la guanyadora, entre d’altres tants premis, del Oscar i del Globus d’Or a la Millor Banda Sonora, i també a la Millor Cançó per “City of Stars”, tema interpretat pels propis protagonistes de la pel•lícula, Ryan Gosling i Emma Stone.