dissabte, 23 de juny de 2018

Vicente Amigo: Memoria de los sentidos. 2017 (CD)

CD AMIGO.jpg

Nascut a Sevilla en 1967, Vicente Amigo és considerat com un dels millors guitarristas i compositors de flamenc de la seua generació.
Des de 1988 va començar a actuar com a solista, oferint concerts i obtenint importants premis. En 1991 va publicar el seu primer àlbum, “De mi corazón al aire”.
Reconegut internacionalment, Amigo ha col•laborat amb artistes com Paco de Lucía, Sting, Milton Nascimento, o Enrique Morente, entre d’altres.
Memoria de los sentidos, és el seu vuitè àlbum.
Per a la gravació del disc, Amigo ha reunit a un destacat ventall d’artistes flamencs, entre els que es troben Potito, El Pele, o Miguel Poveda, entre d’altres.
A l’àlbum també trobem l’homenatge que Vicente Amigo li ofereix a Paco de Lucía, el seu gran mestre, a qui li dedica “Réquiem”, una preciosa i emotiva cançó; per a això ha comptat amb la col•laboració de Miguel Poveda, Niña Pastori, Arcángel, Utrera i Pedro el Granaino, que posen veu i ànima en esta melodia.
A Memoria de los sentidos no hi ha fusió amb el jazz ni el folk, estils als que el músic ens té acostumats, sinó que trobarem a l’Amigo més flamenc, ja que el guitarrista torna a les seues arrels, al flamenc més pur, amb la seua guitarra sempre al capdavant i sense additius musicals.