dimecres, 22 d'agost de 2018

Stéphanie Di Giusto: La bailarina. 2017 (DVD)

DVD GIUSTO.jpg

Dirigida per Stéphanie Di Giusto, La bailarina explica la vida de Loïe Fuller (paper magníficament interpretat per Soko, l'estrella del pop francès), una de les precursores de la dansa contemporània, qui va veure amenaçat el seu èxit quan a la seua vida va aparèixer Isadora Duncan, una jove ambiciosa que va precipitar la seua caiguda.
Fuller -nascuda en un racó remot dels Estats Units- va aconseguir la glòria en el mític París dels germans Lumière i Toulouse Lautrec, amb les seues peculiars coreografies que van revolucionar el món de l'espectacle en introduir jocs de llums i vestits flotants que creaven un efecte hipnòtic sobre l'escenari.
Per poder realitzar La bailarina, Di Giusto va estar treballant i recopilant informació durant sis anys. Tot va començar quan la directora va veure una foto en blanc i negre en què es veia una dona coberta de vels, i a partir d'ací va començar a indagar fins que va descobrir la vida tan extraordinària i tan poc reconeguda de Loïe Fuller. Di Giusto va decidir honrar la seua memòria dedicant-li aquesta òpera prima, amb la qual va fer el seu debut tant com a directora com a guionista.
La bailarina és una pel·lícula captivadora, que va aconseguir 6 nominacions als Premis César de 2016.