dimarts, 18 de desembre de 2018

Mark Knopfler: Tracker. 2015 (CD)

CD KNOPFLER.jpg

Tracker és el vuitè àlbum d'estudi de Mark Knopfler, músic, guitarrista, compositor, cantant i productor discogràfic escocès.
Principalment conegut per ser el fundador de la banda Dire Straits, i pel seu particular estil amb la guitarra sense pua, Knopfler està considerat com un dels músics més importants de la història del rock i un dels 100 millors guitarristes de tots els temps.
A mitjans dels anys 90, el músic es sentia cada vegada menys lliure dins de Dire Straits, i després de la dissolució de la banda, va decidir llançar la seua carrera en solitari. Al 1996 va publicar "Golden Heart", el seu primer àlbum.
A poc a poc, es va anar distanciant de la música que feia amb Dire Straits, i va adquirir un estil propi, que conté una barreja de diferents fonts com el blues, el rock o el folk.
Tracker, publicat al 2015, és un àlbum d'onze cançons inspirades en diversos temes i en odes de literats oblidats -com el poeta Basil Bunting o la novel·lista Beryl Bainbridge-, on el músic manté el seu habitual estil narratiu, irònic i precís i al que ha afegit tocs de música celta, jazz, country i folk.