dijous, 15 de novembre de 2018

ROSA MONTERO PREMI NACIONAL DE LES LLETRES

Rosa Montero.jpg

L'escriptora i periodista madrilenya Rosa Montero ha estat guardonada amb el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles 2017.
El guardó el concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per distingir el conjunt de la tasca literària d'un autor espanyol l’obra del qual estiga considerada com a part integrant del conjunt de la literatura actual escrita en qualsevol de les llengües espanyoles.
El jurat ha reconegut a Rosa Montero per "la seva llarga trajectòria novel·lística, periodística i assagística, en la qual ha demostrat brillants actituds literàries, i per la creació d'un univers personal, la temática del qual reflecteix els seus compromisos vitals i existencials, que ha estat qualificat com l'ètica de l'esperança ".
La BPM compta entre els seus fons bibliogràfics amb nombrosos títols de l'autora, com ara Amado amo, Crónica del desamor, El corazón del tártaro, La loca de la casa, Lágrimas en la lluvia, El amor de mi vida, La hija del caníbal, La ridícula idea de no volver a verte, El peso del corazón, La carne, etc.