dijous, 23 de maig de 2019

Notícies

Miguel Hernández.jpg MIGUEL HERNÁNDEZ, POETA DEL POBLE

La Biblioteca Municipal de Xàtiva oferirà un recital d’obres del poeta oriolà Miguel Hérnández, a càrrec de Vicent Camps, en el qual col·labora l’ONCE (Organització Nacional de Cecs Espanyols) i l’ILSE (Servei de Llengua de Signes Espanyola).
Participarà un lector de visió reduïda que llegirà un poema en braile (lectura tàctil) i una intèrpret de signes traduirà els poemes per a les persones amb dificultats auditives.
L’acte tindrà lloc el proper dia 16 de maig de 2019, a les 20.30 h, al pati de la biblioteca.

campanya d'animació lectora.jpg CAMPANYA D’ANIMACIÓ LECTORA

La Biblioteca Municipal de Xàtiva, dins de la campanya d’animació lectora del curs 2018-2019, ha programat l’activitat “Contes per la igualtat”, per tal de formar les nostres xiquetes i els nostres xiquets en valors com la solidaritat, l’amistat, la igualtat i el respecte a l’altre que és diferent a nosaltres. Va dirigida a l’alumnat de primària dels col•legis de Xàtiva. Anirà a càrrec dels contacontes Jorge Micó Gascó “El Gran Jordiet” (alumnes de primer i segon cicle) i Eva Andújar (tercer cicle).
Aquesta activitat bibliotecària d’animació lectora, vol propiciar la curiositat natural per a descobrir la biblioteca, fer agradable l’experiència emocions/contes/llibres/biblioteca i transmetre valors transversals d’igualtat i respecte. A més, la campanya farà que l’alumnat conega els espais de la biblioteca i que aprenga a utilitzar-la amb familiaritat, així com les normes bàsiques d’ús i els diferents recursos que té a l’abast.

ngela Becerra.jpg PREMI DE NOVEL·LA FERNANDO LARA

L'escriptora colombiana Ángela Becerra guanya el Premi de Novel·la Fernando Lara per l'obra Algun día hoy l'autora defineix la seva novel·la com "un cant èpic a l'alliberament de les dones".
La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons amb els següents títols de l'escriptora: El penúltimo sueño, De los amores negados, Lo que le falta al tiempo, Alma abierta, Ella que todo lo tuvo y Memorias de un sinvergüenza de siete suelas.

Música i lletra.png FESTIVAL MÚSICA I LLETRA 2019-CANÇÓ D’AUTOR

Amb motiu de la celebració de la quarta edició del "Festival Música i Lletra-cançó d'autor" la BPM de Xàtiva mostra en el seu expositor temàtic una selecció de CD de cantautors: Raimon, Serrat, Paco Ibáñez, Cecilia, Aute, Feliu Ventura , Dylan, Cohen, Brel ... entre d'altres.

https://festivalmil.com/

New Wave.jpg NEW WAVE

El terme "New Wave" s'utilitza generalment per definir un gènere musical originat en el rock a finals de la dècada de 1970, com un derivat del punk rock. El gènere es va caracteritzar per barrejar habitualment elements de funk, reggae i ska i també per l'ús de sintetitzadors.
La BPM de Xàtiva mostra en el seu expositor temàtic una selecció de CD emmarcats en aquest moviment. Bandes mítiques com: The Clash, The Police, The Ramones, The Sex Pistols, Elvis Costello, The Pretenders, Joe Jackson, David Bowie, Depeche Mode ... entre d'altres.

descarga.jpg LA MEMÒRIA HISTÒRICA D'ANTONIO ALTARRIBA GRAN PREMI DEl CÒMIC DE BARCELONA

Antonio Altarriba Ordóñez (Saragossa, 1952), veterà assagista, novel•lista, crític i guionista aconsegueix el reconeixement a la seva trajectòria amb aquest guardó.
En El arte de volar, Premi Nacional del Còmic, recorda al seu pare, anarquista, republicà i exiliat després de la guerra civil, més tard va homenatjar a la seva mare, i per extensió a totes les dones invisibilitzades durant el franquisme a El ala rota .
La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons, a més d'aquests dos títols, amb les següents obres de l'autor: Yo, asesino, El peso del tiempo, El perdón y la fúria y Maravilla en el país de las Alícias.