dilluns, 17 de febrer de 2020

Notícies

José Luis Cuerda.jpg ADEU A JOSÉ LUIS CUERDA

Ha mort José Luis Cuerda (Albacete, 1947-2020) director, guionista i productor de cinema espanyol. Impulsor de la comèdia surrealista és un referent de diverses generacions del món del cinema, capaç de fer la comèdia més irreverent i profunda de les últimes dècades com d'entrar en la postguerra amb sensibilitat i contundència.
Entre els fons de la BPM de Xàtiva podem trobar les següents pel·lícules de Cuerda: La lengua de las mariposas, La marrana, La educación de las hadas, El bosque animado, Amanece que no es poco, Los girasoles ciegos i Tiempo despúés.

Mary Clark.jpg MOR MARY HIGGINS CLARK

L'escriptora estatunidenca Mary Higgins Clark, considerada la reina del suspens, mor als 92 anys. L'autora deixa més de 50 novel·les de misteri, totes elles best-seller mundials.
Va iniciar la seua carrera literària en el gènere de suspens amb ¿Dónde están los niños?. La seua habilitat per a crear intriga i construir complicades trames ha fet d'ella una de les més importants autores en el seu gènere.
La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons amb nombrosos títols de l'escriptora.

Almudena frances verd gener.jpg UN GRAPAT DE CONTES

El pròxim dimecres 29 de gener de 2020, com tots els últims dimecres de mes tindrà lloc a la Biblioteca municipal de Xàtiva una sessió de contacontes a càrrec d'Almudena Francés. Aquesta activitat la podreu gaudir a la Sala infantil a les 18.00 hores i estarà dedicada a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys.

Isabel-Clara Simó.jpg MOR ISABEL-CLARA SIMÓ

Mor l'escriptora Isabel-Clara Simó (Alcoi 1943-2020) considerada una de les autores modernes més importants de literatura catalana. Distingida, fa dos anys, amb el Premi d'Honor dels Lletres Catalanes. Prolifica i multipremiada autora havia acabat la que ara serà la seua novel·la pòstuma Al teu gust. La novel·la va dominar la seua obra però també va cultivar la poesia, el teatre, l'assaig i l'articulisme.
La BPM de Xàtiva compta, entre altres, amb els següents títols de l'autora: Històries perverses, Dones, Homes, El gust amarg de la cervesa, Alcoi-Nova York, Raquel, Júlia, Angelets, L'amant de Picasso, La sarbatana, El Mas del Diable...

Premio Nadal.jpg PREMI NADAL 2020

La poetessa i dramaturga madrilenya Ana Merino ha guanyat el Premi Nadal amb la seua primera novel·la, per a adults, El mapa de los afectos el jurat emmarca l'obra en la narrativa femenina contemporània de Siri Hustvedt o Lucia Berlin.
El premi Josep Pla de narrativa en català l'ha obtingut l'escriptora i guionista barcelonina Laia Aguilar per la novel·la Pluja d'estels.

Almudena frances rosa desembre.jpg UN GRAPAT DE CONTES

El proper dimecres 18 de desembre de 2019 tindrà lloc a la Biblioteca municipal de Xàtiva el darrer contacontes de l’any. Aquesta activitat la podreu gaudir a la Sala infantil a les 18.00 hores i estarà dedicada a xiquets i xiquetes a partir de 5 anys: UN GRAPAT DE CONTES AMB ALMUDENA FRANCÉS.