dijous, 17 de gener de 2019

Notícies

IMG_20190117_110213.jpg PREMIS LITERARIS "CIUTAT DE XÀTIVA"

La BPM de Xàtiva mostra a l'expositor temàtic un recull de les obres guanyadores, des de la seua creació, dels Premis Literaris "Ciutat de Xàtiva" en la modalitat d'assaig i investigació.

Premio Nadal.jpg PREMI NADAL

El mexicà Guillermo Martínez guanya el premi Nadal per la novel·la Los crímenes de Alicia.
El jurat ha aplaudit "La capacitat per construir una intriga en què es fon el misteri amb la literatura, en la tradició de Jorge Luis Borges i Humberto Eco".
La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons amb les obres de l'autor: La muerte lenta de Luciana B. i Yo también tuve una novia bisexual.

Cartel La loba de Roma..jpg “LA LOBA DE ROMA”

El divendres 4 de gener la BPM de Xàtiva ha programat la presentació del llibre La loba de Roma i un taller de pintura sobre l'obra.
L'activitat tindrà lloc a la sala infantil de 12.00 a 13.30 h, està dirigida a xiquets/es entre 5 i 10 anys, amb un màxim de 35 participants, prèvia inscripció a la Biblioteca.

Foto cartel modificado..jpg XÀTIVA EN LA LITERATURA 2

El dimecres 5 de desembre es presentarà a la Sala d’Actes de la Casa de Cultura el llibre Xàtiva en la literatura, 2, continuació del primer volum d’aquesta sèrie, que iniciàrem en 2008. El llibre es una nova antologia literària sobre la nostra ciutat, de la què formen part escriptors nacionals (Mira de Amescua, Galdós, Palacio Valdés), estrangers (Ludovico Ariosto), escriptors de les nostres terres (Llorente, Rusiñol, Duran, Valls, Beneyto, Casp, Chirbes, Lozano, Olivares, etc.) i xativins (Guiteras, Ventura Pascual, Viñes, Cucarella, Ramiro Reig o Elies Barberà), per als quals Xàtiva és escenari perfecte per a ubicar la trama d’una novel·la o el motiu d’un poema, símbol de valencianitat o tema preeminent i més íntim de les seues manifestacions d’estima. Trenta-quatre autors, en una gran diversitat de gèneres literaris, i una lectura plena de sorpresa, nostàlgia, emoció, delectació i reflexió, resultat d’un exhaustiu treball conjunt de tots els companys de la Biblioteca Municipal i en una acurada edició il·lustrada per l’artista Joan Ramos.

Rojo y negro.jpg LITERATURA CLÀSSICA FRANCESA

La BPM de Xàtiva mostra en el seu expositor temàtic una selecció de les millors edicions dels autors més representatius de la narrativa clàssica francesa: Balzac, Dumas, Flaubert, Stendhal, Zola, etc.

Almudena Grandes.jpeg PREMI NACIONAL DE NARRATIVA

Almudena Grandes (Madrid, 1960) ha guanyat el Premi Nacional de Narrativa, concedit pel Ministeri de Cultura, per la seua novel·la Los pacientes del Doctor García el quart lliurament d'un ambiciós projecte narratiu que porta per títol Episodios de una guerra interminable . El jurat sosté que l'autora "ha aconseguit un difícil i precís equilibri entre l'imaginari i la lleialtat a la veritat històrica".
La BPM de Xàtiva, amb motiu d'aquest premi, mostra en el seu expositor temàtic una selecció de l'obra de l'escriptora.