dimarts, 19 de novembre de 2019

Notícies

Premio Cervantes.jpg PREMI CERVANTES

El poeta català Joan Margarit, recentment reconegut amb el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, ha sigut el guardonat amb el Premi Cervantes. El jurat ha destacat "la profunda transcendència i el lúcid llenguatge sempre innovador amb el qual ha enriquit tant la llengua castellana com la catalana i representa la pluralitat de la cultura peninsular en una dimensió universal".

Converses Adrià (1).jpg CONVERSES A LA BIBLIOTECA

El proper dijous 21 de novembre de 2019 a les 20.00 h tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Xàtiva una nova edició de Converses a la biblioteca. En aquesta ocasió tractarà sobre A Punt i la difícil construcció televisiva dels valencians. Anirà a càrrec d’Adrià Castells d’À Punt Mèdia i Xavi Aliaga, escriptor i periodista d’El Temps.

El día 3.jpg PREMI NACIONAL DEL CÒMIC

El dia 3, novel·la gràfica, dels dibuixants Cristina Durán i Miguel Ángel Giner i de la periodista Laura Ballester ha sigut guardonada amb el Premi Nacional del Còmic. Aquesta novel·la gràfica, editada per Astiberri, ens conta la història de l'accident del metre de València que li va costar la vida a 43 persones el 3 de juliol de 2006. La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons amb un exemplar d'aquesta obra.

descarga.jpg PREMI NACIONAL DE LES LLETRES

L'escriptor basc Bernardo Atxaga ha sigut guardonat amb el Premi Nacional de les Lletres 2019 que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport. Atxaga ha contribuït a la modernització i a la projecció internacional de les llengües basca i castellana "a través d'una narrativa impregnada de poesia en la qual ha combinat d'una manera brillant realitat i ficció" segons la fallada del jurat.
La BPM de Xàtiva compta entre els seus fons amb les següents obres de l'autor: L'home al sol, Lista de locos y otros alfabetos, Obabakoak, Poemes Híbrids, Relatos urbanos, El hombre solo, Días de nevada... entre altres.

Actividad 30-10.jpg PARA NO DORMIR... CUENTOS

El proper dimecres dia 30 d’octubre, a les 19 hores, la Biblioteca Pública Municipal de Xàtiva oferirà PARA NO DORMIR... CUENTOS, una narració a càrrec de Cecilia Silva, de la companyia El ombligo y la pelusa. Està dirigit a públic jove i adult. Xiquets a partir de 12 anys.
L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

DSC_0002.JPG DIA INTERNACIONAL DE LES BIBLIOTEQUES

Des de l'any 1997, cada 24 d'octubre es commemora el Dia Internacional de les Biblioteques. La proposta sorteix en record a la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, bombardejada la nit del 24 al 25 d'agost de 1992 durant la guerra dels Balcans.
Auspiciada per la UNESCO , la iniciativa va nàixer per traslladar a l'opinió pública la importància de la biblioteca com a lloc de trobada dels lectors de totes les edats amb la cultura, i com un instrument de millora de la formació i la convivència humanes.
Des de la Biblioteca de Xàtiva ens sumen a aquesta iniciativa i volem recordar que les biblioteques som una porta oberta a la cultura i a la pau dels pobles.