dimarts, 11 d'agost de 2020

Notícies

Juan Marsé.jpg HA MORT JUAN MARSÉ (Barcelona, 1933-2020)

Mor l'escriptor Juan Marsé pertanyent a l'anomenada generació dels 50, concretament de la denominada Escola de Barcelona. Les seues obres retraten el desacord entre la Barcelona de la burgesia i la del proletariat mostrant la sensibilitat a la ciutat dels vençuts, la de la llarga postguerra, el domini de l'Església, les cartilles de racionament i l'estraperlo.
Ha rebut nombrosos premis destacant el Planeta en 1987 per La chica de las bragas de oro, El Premi Nacional de Narrativa en 2001 i el Premi Cervantes en 2008.
La Biblioteca Municipal de Xàtiva compta en els seus fons bibliogràfics amb nombrosos títols de l'autor: Si te dicen que caí, La oscura historia de la prima Montse, Rabos de lagartija, El embrujo de Shanghai, Últimas tardes con Teresa, El amante bilingüe, Encerrados en un sólo juguete, Los misterios de colores, Teniente bravo, Ronda de Guinardó, Canciones de amor en el Lolita's Club, Un día volveré, Caligrafía de los sueños, Noticias felices en aviones de papel, Esa puta tan distinguida i Colección particular.

1592565621_216345_1592567225_noticia_normal.jpg MOR L'ESCRIPTOR CATALÀ CARLOS RUIZ ZAFÓN

Ha mort Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964- Los Angeles, 2020), ha sigut l'autor espanyol més llegit després de Cervantes.
Amb La sombra del viento, amb més de 10 milions de còpies venudes, va iniciar la seua tetralogia El cementerio de los libros olvidados van seguir El juego del ángel, El prisionero del cielo i El laberinto de los espíritus que configuren una complexa trama gòtica ambientada en una Barcelona literària i tenebrosa des dels anys 20 als 50 del segle passat.
L'autor es va iniciar en la literatura juvenil en la dècada dels noranta amb títols com El príncipe de la niebla o Marina que en l'actualitat són llibres de lectura obligatòria en centres educatius de diferents països.
Entre els fons de la biblioteca de Xàtiva pots trobar totes aquestes obres.

Quieres que preparemos un lote de libros para tus hijos e hijas_.jpg LA BIBLIOTECA DE XÀTIVA PREPARA LOTS DE LLIBRES PER ALS TEUS FILLS I LES TEUES FILLES

La Biblioteca de Xàtiva prepara lots de 3 llibres i 2 pel·lícules per a xiquets i xiquetes.
Telefona al 962287328 i encarrega el teu lot.
El préstec serà d'1 mes per als llibres i 15 dies per als Dvds.
La biblioteca els prepara i només heu de vindre a recollir-los.

biblioteca-xativa.jpg LA BIBLIOTECA OBRI DE NOU LES SEUES PORTES

La Biblioteca Municipal de Xàtiva obri de nou les seues portes el dilluns, 11 de maig. La sala d’adults romandrà oberta de dilluns a divendres de 10 a 14 h als matins, de 16.30 h a 20 h a les vesprades, mentre que la sala infantil obrirà a les vesprades de 17 a 20 h.
De moment, la biblioteca estarà tancada els dissabtes.
La Biblioteca sols oferirà servei de préstec i devolució de documents (Llibres, DVD s, CD s i revistes) i garantirà que es prenguen totes les mesures higièniques per no causar cap mena de contagi.
La lectura en sala com també la lectura de premsa, de moment, queda exclosa.
Al mateix temps, recordem a les usuàries i als usuaris la conveniència de portar mascareta i guants quan acudisquen al nostre centre
Per altra banda, des de la Biblioteca Municipal volem mostrar la nostra gratitud pels nombrosos ciutadans i ciutadanes que ens han enviat missatges i cridades telefòniques donant-nos ànims en aquest període de confinament.

casa modas.jpg LLIBRES PER A PASSAR UNA QUARANTENA

Amigues i amics de la Biblioteca de Xàtiva, hui vos recomanem La casa de modas: hijas de la libertad de Julia Krohn, una novel·la de la qual s’han venut més d’un milió d’exemplars a Alemanya, un viatge emocionant a través del temps i la moda, rica en detalls i protagonitzada per tres generacions de dones fascinants, valentes, fortes supervivents de caràcter, que lluiten pels seus somnis. Fany, la primera de la saga, una dona que als anys vint del segle passat va ser capaç de renunciar a tot per aconseguir el seu somni i dissenyar els seus propis models; Lisbeth que en els anys quaranta, lluitant per traure als seus fills endavant a la fi de la II Guerra Mundial, és capaç de fer un vestit amb les restes qualsevol teixit, i que farà ressorgir de les seues cendres la casa de modes, posant-la en marxa en uns moments molt difícils; i Rieke que en els anys setanta reprén les de regnes de la casa de modes perquè no caiga en la ruïna, després d’anys dedicant-se només a la seua família.
Una història d’herències i secrets, de la lluita per la llibertat, la igualtat i el dret a perseguir els somnis que teniu disponible a la vostra biblioteca i en la plataforma de préstecs de llibres digital eBIblio-Comunitat Valenciana a la qual podeu accedir a través de l’enllaç:
https://comunitatvalenciana.ebiblio.es/opac/

kimono blanco.jpg LLIBRES PER A PASSAR UNA QUARANTENA

Amics i amigues de la Biblioteca Municipal de Xàtiva, hui vos proposem de nou un llibre La dona del quimono blanc que té la cultura japonesa de rerefons, una emotiva novel·la d’Ana Johns que aborda la duresa del Japó de la postguerra des d’un prisma humà. La narració alterna dues línies temporals diferents, una als Estats Units en l’actualitat i una altra al Japó de la segona meitat del segle passat, les dues línies confluiran en un final emotiu i agredolç.
Japó, 1957. El matrimoni concertat de Naoko Nakamura assegura l'estatus de la seua família. Però Naoko s’ha enamorat d’un mariner nord-americà i casar-se amb ell provocaria una gran vergonya a tota la seua família. Quan es descobreix que Naoko està embarassada, és repudiada i obligada a prendre decisions inimaginables amb conseqüències que s’estendran de generació en generació.
Els Estats Units, en l’actualitat. Toni Kovac, que està a la cura del seu pare moribund, troba una carta que conté una gran revelació, que posa en dubte tot el que sabia sobre ell i sobre la seua família. Iniciarà un viatge per descobrir la veritat que amaga aquesta carta i que el portarà a recórrer mig món fins a arribar a un remot llogaret costaner al Japó, on enfrontar-se als dimonis del passat i aplanar el camí per a la redempció.
Una novel·la que deixa veure les cicatrius de la guerra, on vencedors i vençuts no existeixen quan s’enamoren i que la teniu disponible a la nostra biblioteca, quan tot torne a la normalitat, i ara mateix a la plataforma de préstec digital eBiblio-Comunitat Valenciana a la qual podeu accedir a través de l’enllaç:
https://comunitatvalenciana.ebiblio.es/opac/