dimecres, 21 de març de 2018

Recomanacions

Antología literaria para regresar a la infancia. Catedral, 2017.

N ANTOLOGÍA.jpg

John Maclean: Slow West. 2015. [DVD].

DVD MACLEAN.jpg

Un jove escocès d’ascendència aristocràtica viatja al vell Oest americà del segle XIX intentant localitzar la jove que estima, perseguida per la justícia. Pel camí trobarà un malfactor misteriós i trampós que l’acompanyarà en el viatge. Però altres personatges indesitjables també estan a la cacera de la dona, sobre la qual s’ofereix una recompensa.
La crítica qualifica el film d’hiperrealista i crepuscular, com un reciclatge pop de les constants del western.
Premi al Millor Director al Festival Internacional de Cine de Sitges 2015 i Gran Premi del Jurat al Festival de Sundance de 2015.

Leonard Cohen: You Want it Darker. 2016. [CD].

CD COHEN.jpg

Sergio Ramírez: El cielo llora por mí. Alfaguara, 2017.

N RAMÍREZ.jpg

Nora Twomey: El secreto del Libro de Kells. 2011. [DVD].

DVD TWOMEY.jpg

Numford & Sons: Babel. 2012. [CD].

CD MUMFORD.jpg

Eger, Edith: La Bailarina de Auschwitz. Planeta, 2017.

N EGER.jpg

El llibre relata la història de l’autora i traspassa el gènere literari de les memòries a través d’una intenció terapèutica pel que fa als traumes emocionals. Quan els nazis van envair Hongria, tota la família fou detinguda i empresonada en el camp de concentració d’Auschwitz, on els pares moriren assassinats en les cambres de gas. La protagonista es salvarà gràcies a la intervenció del doctor Mengele, per al qual arribaria a ballar El Danubi blau.

Ewan McGregor: American pastoral. 2017. [DVD].

DVD McGREGOR.jpg

Sara Watkins: Young in all the wrong ways. 2016. [CD].

CD WATKINS .jpg

Tercer disc com a solista de la cantant californiana, fundadora i violinista de Nickel Creek, però en aquest cas en solitari i autora també de les cançons. En Young in all the wrong ways abandona el bluegrass establert pel trio i se submergeix en exuberants mescles acústiques de rock i pop.

Sala, Xevi: I ens vam menjar el món. Columna, 2016.

N SALA.jpg

Premi Prudenci Bertrana 2016.
Un sergent de l’exèrcit dels Estats Units, arriba a l’Estartit per assistit al funeral del seu pare, un militar que va servir a la base Loran, i sobretot per recollir l’antiga bandera familiar. Per recuperar-la s’haurà d’entendre amb un militant comunista que és pescador. Un relat divertit, tendre i emotiu per on desfilen personalitats com Kirk Douglas, Santiago Carrillo, Amanda Lear, Josep Pla o Salvador Dalí. La narració gravita al voltant de les bases nord-americanes i escenaris emblemàtics com l’Hotel Llafranc o la central nuclear Vandellòs I.

Contingut sindicat