dimecres, 19 de setembre de 2018

Recomanacions

Sílvia Romero i Olea: El jurament. Bromera. 2018.Premi de Narrativa Blai Bellver 2017.

N ROMERO.jpg

Pot amagar-se una obra mestra de Rembrandt sota una anodina pintura de l’incendi de Londres de 1666?

Isabel Coixet: La librería. 2017. [DVD].

DVD COIXET.jpg

Pel•lícula de la cineasta catalana basada en la novel•la La librería, de Penèlope Fitzgerald, obra que podeu trobar a la biblioteca. El film ha obtingut diversos premis Goya i Gaudí, i també al Festival de Berlín.

McEnroe: Las orillas. 2012. [CD]

CD McENROE.jpg

El grup de pop indie de Guetxo (Euskadi), autor també de l’àlbum Tú nunca morirás (2009) es debat en aquesta obra entre el rock nu i el folk urbà. Roman tanmateix l’esperit de desolació i desfeta, però emmarcat en un pop lleuger que transmet sensacions i sentiments. La veu trencada del cantant, plena de malenconia, canta l’amor al llarg de les deu cançons: La Palma, Agosto del 94, Vistahermosa, Arquitecto, La cara noroeste, Las mareas, Astillero, En mayo, Mundaka i París encore. Els temes del disc són introspectius, en els quals el grup ha creat un món propi.

Nikos Kazantzakis: Zorba el griego (Vida y andanzas de Alexis Zorba). Acantilado. 2015.

N KAZANTZAKIS.jpg

L’editorial Acantilado ens presenta aquesta nova traducció de Selma Ancira, dins de la seua acurada col•lecció “Narrativa”. L’obra va ser coneguda arreu del món gràcies a la versió cinematogràfica dels anys 70 del segle XX, protagonitzada pels actors Anthony Quinn i Irene Papas, DVD que també trobareu a la biblioteca. El novel•lista i dramaturg Nikos Kazantzakis (Heraclió, Creta, 1883 – Friburg de Brisgòvia, Alemanya, 1957) va publicar també la novel•la La darrera temptació de Crist.

Stephen Chbosky: Wonder. 2018. [DVD].

DVD CHBOSKY.jpg

Basada en el bet-seller de l’autora R. J. Palacio, disponible a la biblioteca.

Chris Bell: I am the cosmos. 2017. [CD].

CD BELL.jpg

Aquest disc doble és l’únic àlbum solista del músic nord-americà. Anteriorment va formar part de la mítica banda pop Big Star. En 1977 Bell havia publicat el disc senzill “I am the cosmos”, l’èxit del qual li va permetre formar la seua pròpia banda i començar a preparar el primer àlbum. Però aleshores Bell va morir en un accident de trànsit als vit-i-set anys. El doble CD pòstum recull tots els seus temes inèdits, com si es tractés d’un àlbum factici que en realitat mai no existí. Tot açò fa que es tracte d’una obra diversa, que va des d’un pop enèrgic fins a les balades tranquil•les.

Pedro Mairal: La uruguaya. Libros del Asteroide, 2016.

MAIRAL.jpg

Novel·la curta narrada en primera persona que transcorre només en un dia. Un escriptor argentí de quaranta anys viatja a Montevideo a rebre uns diners que li arriben des de l’estranger i que és més convenient fer efectius a Uruguai, ja que el canvi de moneda és més propici. A més, el protagonista desitja poder retrobar-se als carrers de la capital uruguaiana amb una jove de vint anys, sobre la qual projecta expectatives de convertir-la en amant. El text de Mairal no aparenta ser una ficció gràcies al to confessional dirigit a l’esposa del protagonista.

Ken Loach: Yo, Daniel Blake. 2017. [DVD].

DVD LOACH.jpg

Film del director britànic Ken Loach que en 2016 va rebre la Palma d’or del Festival de Cannes, el Premi a la Millor Pel·lícula europea dels Premis Goya i el Premi del Públic del Festival de Donosti.

Blind Pilot: 3 rounds and a sound. 2008. [CD]

CD BLIND PILOT.jpg

Banda de indie folk d’Oregon (Estats Units) el nucli de la qual és el cantant i guitarrista Israel Nebeker i el bateria Ryan Dobrowski. Triaren el nom (pilot cec) per la sensació que tenien de dirigir-se al desconegut. El grup ha realitzat algunes gires traslladant-se en bicicleta pel seu país i és fàcil veure’ls venent ells mateix els discs al final dels concerts. Aquest és el seu àlbum debut, una mica a meitat de camí entre els trobadors folklòrics i els conjunts de pop independent. Les lletres conformen un llenguatge privat i nebulós de confessions personals en un to íntim.

Clara Usón: El asesino tímido. Seix Barral, 2018.

USON (1).jpg

Novel·la ambientada en el període de la Transició. La història es basa en el suïcidi aparent de Sandra Mozarowski, esdevingut en 1977, una actriu de cinema del destape suposadament relacionada amb les altes esferes del país. Aquest episodi dramàtic i misteriós, que l’autora pren com a base literària per a narrar la seua joventut, serveix també per a teixir la relació complexa que va tindre amb sa mare. L’obra constitueix doncs una restitució de la gratitud filial, després d’una relació difícil i el reflex de les inquietuds i frustracions dels joves de la Transició.

Contingut sindicat