dimarts, 18 de desembre de 2018

Recomanacions

Martí Domínguez. Històries naturals. Pòrtic, 2018.

N MAR.jpg

En aquest llibre, ocells, plantes, papallones, peixos i rèptils s’entremesclen amb els grans noms de l’art i la literatura, com Leonardo da Vinci, Cézanne, Marcel Proust o Montaigne. El lector veurà com aspectes extraordinaris de la natura s’enllacen de manera íntima amb la vida d’homes i dones i també amb la cultura de tots els temps.

Laurent Cantet. El taller de escritura, 2018 (DVD)

DVD CANTET 1.jpg

La Ciotat, França. Antoine ha acceptat formar part d’un taller d’escriptura per a joves, el qual forma part d’un programa d’integració social i han d’escriure una novel•la amb l’ajut d’Olivia, una escriptora reconeguda. A ran del treball al taller, ressorgirà el passat obrer de la ciutat i el tancament de les drassanes fa 25 anys, però res de tot açò interessa a Antoine. Abocat a preocupacions més actuals, s’oposa al grup i a Olivia amb una violència que alarma i sedueix a la novel•lista.

Riccardo Muti. New year’s concert, 2018 (CD)

CD MUTI.jpg

Concert d’Any Nou de la Filharmònica de Viena dirigida per Riccardo Muti, gravat en directe l’1 de gener de 2018. Muti és un director napolità de gran prestigi que durant molts anys fou director musical del Teatro alla Scala de Milà.

Juan Eslava Galán: La familia del Prado. Planeta, 2018., 2018.

N ESLAVA.jpg

El museu celebra el 200 Aniversari. A més de ser una de les millors pinacoteques del món, el Prado és també l’àlbum familiar de les dinasties espanyoles, els Àustries i els Borbons, que han regit els destins d’Espanya des de fa cinc segles.

John Carroll Lynch. Lucky, 2018 (DVD)

DVD CARROLL.jpg

Amb una salut de ferro, Lucky ha sobreviscut més que els seus contemporanis, fet que l’anima a replantejar-se la vida i cercar una “revelació”. Aquest és el viatge espiritual d’un home de noranta anys.
El darrer treball de Harry Dean Stanton (cèlebre pels papers en “París, Texas”, “Alien” o “Twin Peaks”) és una tendra faula existencialista. En la barra d’un bar i amb Johnny Cash sonant de fons, es retroba amb alguns dels col•legues que marcaren la seua vida (la del personatge de la pel•lícula i la del mateix actor). Entre d’altres destaca David Lynch en un dels papers principals.

Ella Fitzgerald. Songbooks, 2008 (CD)

CD FITZGERALD.jpg

Gravació original remasteritzada en una capsa desplegable de 3 Cd’s amb 22 temes cadascun. Recull cançons dels compositors de música popular nord-americana Cole Porter y Rodgers and Hart. Fitzgeral és coneguda als Estats Units com “la primera dama de la cançó”. Els seus inicis estigueren influenciats per Louis Amstrong i va debutar a Nova York en 1934. La seua aptitud natural aviat la convertiria en la millor veu del jazz. La fama arribaria en 1938 i en 1941 iniciaria la carrera en solitari.

Andrea Camilleri. La revolución de la luna. Destino (2018)

N CAMILLERI.jpg

A la ciutat de Palerm del segle XVIII, durant l’ocupació espanyola i al rerefons de l’esplendor d’una cort fastuosa, s’amaguen complots i suborns, vicis i excessos. La il•legalitat treballa a totes hores i és l’única llei que impera en el govern de l’illa, fins que el virrei mor i el succeeix un governador poc habitual en l’època: una dona.

Tood Haynes. Wonderstruck. El museo de las maravillas, 2018 (DVD)

DVD HAYNES.jpg

Pel•lícula basada en el llibre Meravelles de Brian Selznick.

Los Secretos. Una vida a tu lado, 2017 (CD + DVD)

CD SECRETOS.jpg

Aquest àlbum recull més que la història d’un grup musical que porta 40 anys dalt dels escenaris.
El DVD conté un documental sobre Los Secretos. La majoria dels membres han anat succeint-se al llarg dels anys, especialment per la mort en accident de trànsit de dos dels bateries, primer Canito i després Pedro Antonio Díaz. En 1999 moriria també Enrique Urquijo, un dels dos germans que fundaren el grup. Després de la publicació en l’any 2000 de l’àlbum homenatge “A tu lado”, i a partir de 2002, ressorgí el grup capitanejat per Álvaro Urquijo.

Siri Hustvedt. Todo cuanto amé. Seix Barral (2018)

N HUSTVEDT.jpg

“Les històries que relatem sobre nosaltres només poden narrar-se en passat. El passat es remunta arrere des d’on ara ens trobem, i ja no som actors de la història sinó espectadors que s’han decidit a parlar.” En 1975 l’historiador de l’art Leo Hertzberg descobreix un quadre extraordinari d’un pintor desconegut, Bill Weschler, en una galeria de Nova York.

Contingut sindicat